هدف اصلی این کتاب، معرفی سرفصلهای اصلی در روانشناسی محیطی است. مخاطبان این کتاب را میتوان دانشجویان، متخصصان و افرادی عمومی دانست. این کتاب شامل سه بخش است. پساز معرفی کلی، بخش اول، شامل فصلهای ۱ تا ۱۲ است که با نگاهی جامع به بررسی تأثیرات مطلوب یا نامطلوب محیط بر تجربهها، زندگی و رفتار انسان میپردازد و همچنین، راههایی برای بهبود سلامت و رفاه ارائه میدهد. سرفصلهای اصلی کتاب عبارتاند از: ادراک مخاطرات، عوامل تنشزای محیطی، تجربۀ طبیعت، تأثیر طبیعت بر سلامت، معماری، کیفیت محیط شهری، تأثیر محیط بر کیفیت زندگی و تأثیر ویژگیهای بستر بر رفتار.
بخش دوم، شامل فصلهای ۱۳ تا ۲۰ است که بر شناخت رفتارهای محیطی متمرکز است. راههای متعددی برای سنجش رفتار و معیارهای تأثیرگذار محیطی، مانند ارزشها و هنجارها، وجود دارند و نظریههای متفاوتی برای توضیح رفتار محیطی ارائهشده است که از آن جمله میتوان به این نظریهها اشاره نمود: نظریههای هنجارها، نظریههای ارزشها، نظریههای مربوط به عواطف، نظریههای مربوط به گرههای کور اجتماعی، نظریۀ رفتارهای برنامهریزیشده، نظریۀ فعالسازی هنجارها و نظریههای مربوط به عادت. همچنین، ارتباط متقابل میان انسان و محیط در کشورهای آمریکای لاتین نیز، مطالعه شده است.
بخش سوم کتاب، شامل فصلهای ۲۱ تا ۲۷ و شامل راهکارهایی برای تشویق رفتارهای دوستانه با محیط و همچنین، بهبود سلامتی و رفاه انسان با کمک فنآوریهای نوین است. افزون بر این، در کشورهای درحالتوسعه، عوامل اثرگذار بر پذیرش سیاستها، فرایندهای تغییر و شبیهسازی اجتماعیِ این تغییرات رفتاری، بررسی و به تشویق رفتارهای دوستانه با محیط اشارهشده است.
در آخرین فصل از کتاب، به نتیجهگیری کلی، شناسایی گرایشها در روانشناسی محیطی و همچنین، چالشهای پژوهشهای آتی پرداختهایم.
کتاب "مفاهیم پایه در روانشناسی محیطی" نوشته ی لیندا اشتگ، اگنسوندنبرگ و جودیدگروت با ترجمهی سپیده برزگر و آناهیتا شهپری در ۴۲۴ صفحه توسط کتاب فکرنو منتشر شده است.