نویسنده و فیلسوف آلن دوباتن به تازگی طرح ساخت معابدی برای ناباوران در شهر لندن را مطرح کرده است. دین داران مکان هایی برای راز و نیازهای معنوی شان دارند، الن دوباتن بر این بارور است که چرا چنین مکان هایی برای ناباوران ساخته نشود. او می گوید:" اکنون زمان ان است که ناباوران نیز برای خود کتدرال ها و کلیساهای بزرگ داشته باشند".
این گزاره های ریشه در اخرین کتاب وی دین برای ناباوران دارد، کتابی که در ان دین در قامت برنامه راهی برای اجتماع و شمول فرهنگی در نظر امده و تاکید می کند که دنیای سکولار باید از دین بیاموزد. دو باتن بر این باور است که معبدی برای عبادت و نوعی دفاتر سرپرستی می توانند گامی مهم در راه ایجاد جمعیت هایی بر گرد مکاتب فکری باشند.
تصاویر منتشر شده از طرح پیشنهادی، شمایی کلی از معبد را در قلب لندن نشان می دهد، گویای این روایت هستند که معبد مذکور در وجه ریخت شناسانه اش نتوانسته خارج از چارچوب معماری مذهبی تدوین شود؛ یک سازه سنگی از درون تهی به ارتفاع 46 متر که هر سانتی مترش مابه ازای یک میلیون سال از حیات بر کره زمین ـ 4.6 بیلون سال ـ است، در فاصله 1 متری از کف خطی به زخامت یک میلی متر نشان از مقرر شدن انسان دارد، که خود نشان از جایگاه انسان نحیف در گستره هستی دارد.
معماری مدرن را غالبا متهم به در نظر نگرفتن الاهیات در اتمام ابعادش در طراحی کرده اند، مایک گریمشا در در مقاله الاهیات معماری روایتی از این روند و پستی و بلندی هایش ارائه می دهد، این مقاله در سه بخش ریشه ها؛ پارادایم بازگشت یا بازتفسیر ، مرگ [معماری] مدرن و تعلیق پیوریسم ارتدکس و پرستش وضعیت تهی و بازگشت [پیش] مدرنیته بر اتووود بارگذاری و منتشر شده است.
اتووود پیش از اینجا مقاله ای از الن دوباتن بر پروژه لیوینگ ارکیتکچر را منتشر کرده است
برای اشنایی با لیوینگ ارکیتکچر می توانید این پروژه را اینجا از پیتر زمتور
و یا ببینید این پروژه را اینجا از دفتر معماری ام وی ار دی و
و همچنین این پروژه را اینجا