این کتاب در سال 1979 با انتشارات ریزولی به انگلیسی ترجمه شد . بیشتر صفحات این کتاب شامل یک یا بیش از یک مثال را در غالب تصویر، پلان، برش، نما و دیدهای اگزنومتریک با بالاترین کیفیت است . این مثال ها بهترین نمونه های معماری محلی را با نمایش مهمترین آثار دوره ی خود به خواننده ارائه می دهد . این کتاب بخشی از مجموعه ی تاریخ معماری جهان است و خصوصا این ویرایش که با انتشارات اِلِکتا و ریزولی به چاپ رسید و کیفیت خوبی را به خواننده گان خود ارائه می دهد .
نوربرگ - شولتز بهترین نمونه ها را به منظور شرح نوشته و نکات آموزشی خود انتخاب کرده است . او تاریخ دان برجسته ی معماری در زمان خود محسوب می شود و این کتاب نیز از او و رویکردش در معماری بی نصیب نمانده است . نوربرگ - شولتز تشریح می کند ، معماری باروک با این هدف طراحی شده است که حجم ها و توده های معماری را وادار به بازگشتی به همان کلیسایِ مادرِ کاتولیک رومی کند . بسیاری از معماران ماهر و معاصر برای تعدادی از کارفرمایان سطح بالای خود، درون کلیسای کاتولیک، به خلق شگفتی های معماری مشغول اند .نفس بی عیبِ محتوایِ رنسانس در غالب قلعه ها، کلیساها و باغ ها راهی را به سوی بسطِ توانا، فکرشده و ارزشمندی به ساختارهایی درفضا و محوطه ارائه می کند که نشان دهنده ی قدرت، ابهت، سخاوت و اعتبار این اندیشه است .
نوربرگ - شولتز عبارت " متقاعدکننده " را در سراسر این کتاب برای دوره ی آغازین روشن فکری به کار می برد و بعد از جنگ های خشن و مخرب مذهبی بود که کلیسای کاتولیک رومی باید متقاعد کننده می بود و معماری باید حامل این پیغام برای جامعه ی آن روزها می شد . معجزه های کلیسا می بایست یاد آور ابهام و زیبایی باشد و بدین گونه معماری باید فضایی تراشیده شده و مسلطی داشته باشد . ساختمان های باروک، اوج تکنولوژی در زمانی که ساخته می شدند، بودند . آن ها به همان اندازه که برای مردم اروپا مشکل و پیچیده بودند، همچون فضای خارجی کشتی در معماری معاصر آمریکا به حساب می آمدند . در این اندیشه، اغلب کلیساها، فضای ورودی قلعه ها و باغ ها، جذاب و تاثیر گذار طراحی شده اند و ترکیب و ساختارِ بنیادینِ معماری باروک را به بهترین شکل ممکن روشن می کند . کتاب " معماریِ باروک متاخر و روکوکو " حرکت قابل توجهِ باروک را از روم و تورین به ویِنا، پراگ و بعد از آن به پاریس ، لندن و سنت پترزبورگ دنبال می کند .
اتووود پیش از این مقاله معروف" تفکر هایدگر بر معماری" نوشته کریستین نوربرگ ـ شولتز را در سه بخش
بخش اول ـ جهان، چیزها و زبان هستی
بخش دوم ـ هستی شناسی مکان، شعروارگی سکونت، روح مکان و خاطره جمعی
بخش سوم ـ معماری و بود و باشِ متفکرانه هستنده ها
منتشر کرده است