این کتاب در سال 2002 با انتشارات فایدِن به مجموعه کتاب های ِکنِت فرمپتُن اضافه شد . در کتاب زحمت، کار و معماری، کنت فرمپتن میان " معماری " و " ساختمان " تفاوت قائل می شود؛ اواین تمایز را در قالب بنیان های اصلی نوشته ی خود، باکاربرد بحث "تاریخچه فعالیت " در کتاب وضع بشر اثر هانا آرنت بیان می کند .
همان طور که فرمپتُن توضیح می دهد، آرنت سه تن از فعالیت های اصلی انسانی را طرح می کند که با هم موضوع "تاریخچه فعالیت " را می سازند : " فعالیت "، " کار " و " زحمت " . آرنت هر کدام از آن ها را با پیوندشان به گفتار و تفکر سیاسی یا زندگی در پهنه عمومی می سنجد که او باور دارد به شکل عام ترین شرایط وجود " آدمی " به حساب می آیند .
در تئوری آرنت، " زحمت " با فعالیتِ روندی بیولوژیکی و هستیِ جسم و گونه های انسانی ارتباط دارد، زمانی که کار مهارت محسوب می شود و زندگی های فناپذیر و فردیِ گونه های متفاوت انسانی سپری می شوند .
فرمپتن فعالیت را به عنوان " مقدمه وجودیِ هر کار ساختمانی " توضیح می دهد . به موازات مفاهیمی همچون کار و زحمت در نظریات آرنت، فرمپتُن مقایسه ای به برتری در معماری میان " پروسه ساختمان " و " ساخت عمارات بزرگ " ترسیم می کند .