جزیره شناور مور سازه ای است بسیار پیچیده و پیشرفته و ظریف که در سال 2003 طراحی شده است. در این سال، گرامیداشت شهرها و فرهنگ اروپا در شهر گراتس اطریش برگزار شد. در ابتدا طرح به عنوان فضای عمومی موقت چند منظوره ای برای برگزاری مراسم و اتفاقات و برخوردهای فرهنگی در نظر گرفته شد. اما به دلیل استقبال ساکنین و شکل و کانسپت خاص پروژه، این مجموعه تبدیل به یکی از شاخصه ها و نماد همیشگی شهر گردید.
این بنا که مانند تار عنکبوتی بافته شده بر روی رودخانه، گسترده شده است، دو قسمت شهر را به یکدیگر پیوند می دهد. هدف اصلی طرح عبارتست از ایجاد جزیره ای که بتواند فضای جدیدی برای فعالیت های متفاوت عرضه کند؛ فضایی که به جسارت، نوآوری و آفرینش های هنری باز باشد و همچنین مانند عامل پیوندی میان شهر و رودخانه عمل کند. ساختمان به دلیل شکل مدولار آن، به تخم مرغ پیچیده در پرده ای توری شکل شبیه است. این جزیره قادر است به فضای عمومی و ساده ای تبدیل شود که گنجایش سیصد نفر را داشته باشد.
از منظر جزیره، رودخانه و شهر در پرسپکتیو جدیدی دیده می شوند. داخل مجموعه، تمام فضاهای مفید و فعال از طریق تونلی به شکل اسپیرال با یکدیگر ارتباط دارند و به شکل مرکزی جزیره احترام می گذارند. جزیره به وسیله دو رمپ که نقش ورودی به مجموعه را ایفا می کنند، به ساحل متصل می گردد. این بنا به طور طبیعی نقش پلی را بازی می کند که دو ساحل رودخانه مور را به هم می پیوندد. از سوی دیگر به کمک نور آبی که این بنا را در طول شب روشن می کند، جزیره نقش فانوس دریایی را هم دارد.
جزیره سکویی از فولاد است که روی صفحات شناوری قرار گرفته و به وسیله کابل هایی به دو طرف رودخانه متصل شده است. این کابل ها و شناورها از داخل فضا دیده نمی شوند. استفاده از مصالح شفاف به بیننده این حس را منتقل می کند که مرزی میان آب و بنا وجود ندارد و این تصور را به وجود آورد که در یک حباب هوا به آرامی روی آب شناور است.
مجموعه که شکل حلزونی دارد از دو بخش، یکی باز و دیگری بسته تشکیل شده است؛ نظیر دو پوسته صدف باز شده. از بخش باز مجموعه، با توجه به نحوه چیدمان نیمکت ها به تناسب این که بازدید کنندگان فعالند یا غیر فعال، می توان مانند تئاتر و یا میدان استفاده کرد. بخشی از فضا که با شیشه پوشیده شده، از سویی به یک قهوه خانه اختصاص دارد که از میدان بالا یا از پایین دسترسی به آن ممکن است و از سوی دیگر به فضای بازی بچه ها شامل یک لابیرنت و یک سرسره پیچ دار، اختصاص دارد و قهوه خانه را به تئاتر متصل می سازد.
کارفرما: شهرداری گراتس
کاربری: چند عملکردی
زیربنا: 957 مترمربع
تاریخ ساخت: 2003