مهندس هوشنگ سیحون تنها یک هنرمند معمار و نقاش نبود, بلکه فرهنگ ساز هنرپروی بود که سمت و سوی معماری معاصر ایران را به سوی نگره های خود تغییر داد و اصلاح کرد.
بیش از 50 آموزه های او در زمینه معماری و اجراهای ماندگارش پیش چشم معماران معاصر به عنوان چراغ راهنما مطرح بوده است. غیبت مهندس هوشنگ سیحون از جامعه فرهنگی ما را فقیرتر از پیش کرد. این هنرمند بزرگ در چند زمینه اثراگذار و نامبردار بود, او به عنوان معمار, یادمان هایی چون مقبره خیام, بوعلی سینا و نادر را اخته و عمارت های کم نظیری در تهران طراحی کرده است.
از معدود معماران ایرانی است که علاوه بر نظریه سازی در باب معماری و شهرسازی به اجرای دیدگاه های خود اهتمام ورزیده است. مجموعه های خط در خیال و چشم اندازهای ایرانی ای که او طراحی کرده نشان از مهارت و خلاقیتش در طراحی و نقاشی دارد. در دهه پنجاه, نمایشگاهی از طراحی های او در کنار آثار پیکاسو و دالی در پاریس به نمایش در آمد. علاوه بر نقاشی و طراحی, نمایشگاه هایی از آبرنگ ها و نمد هایی که طرح های او را داشتند, ترتیب داد.
به جز معماری و نقاشی که تا پایان عمر در آن می کوشید سال ها استاد و رئیس دانشکده هنرهای زیبای تهران نیز بود. برای نخستین بار او نگاهی دقیق تر به نقاشی ایران را در بخش معماری و نقاشی رواج داد. با مسافرت های گروهی ای که با دانشجویان ایرانی به سرتاسر ایران داشت, عشق به ایران, به فرهنگ مردم و به معماری ملی را در میان صدها داشجوی کوشا برانگیخت.
در کوچ ناگزیرش بیشر به نقاشی پرداخت. او که در جوانی عالی ترین کپی ها را از نقاشان کلاسیک خصوصا رامبراند انجام داده بود در پاریس و قصر ونکوور طراحی های خود را از چشم انداز آدمیان و اسب ها پی گرفت. من شاهد طراحی های درخشانی از او در ونکوور بوده ام. گالری سیحون که همسر او آن را اداره می کرد از حمایتش بی نصیب نبود.
حضور نافذ او بود که این گالری چند نسل از هنرمندان ایران را کشف و حمایت کرد. عاشق ایران بود. سفارش می کرد ایران را رها نکنید. برای این آب و خاک کار کنید که سزاوار بیشترین خدمت و فداکاری جوانانش است. مددکار معماران و هنرمندان نسل خود بود و مشوق نسل جوان تر و راهنمای پر تلاش و صادق آنان باقی می ماند. در فقدان پاره ای از هنرمندان, بازماندگان مویه می دارند که از دست رفت, من اما می گویم ما باید خویش مویه کنیم که از موهبت حضور چنین معلم آفرینش کاری محروم بوده ایم.
.اتووود, پیش از این, اینجا به روایتی مختصر از زندگی هوشنگ سیحون پرداخته است.
اتووود, پیش از این, اینجا به هوشنگ سیحون و نحوه برخورد با معماری پرداخته است.