هيئت تعيين بهترين نورپردازي خاورميانه (MELDA) ، كيفيت طراحي و اجراي نور مسجد شيخ زايد بن سلطان آل نهيان را به عنوان يكي از برترين پروژه هاي اجرا شده در منطقه شرق ميانه معرفي كرده است. اين مسجد كه سومين مسجد بزرگ جهان است و در ابوظبي بنا شده، پيش از اين نيز به عنوان بهترين ساختمان عمومي موفق به كسب جايزه شده است.اين سازه ي ملي عظيم مذهبي و آموزشي توسط شيخ زايد به مردم ابوظبي اهدا شد كه متاسفانه پيش از اتمام ساختمان درگذشت.
نورپردازي اين مسجد با گروه همكاران اسپرز بوده است و به دليل رسميت بخشيدن به نور در بازشناخت فضاهاي داخلي و دستيابي به نتيجه مطلوبي از تكنولوژي با توجه به سطح دشواري نورپردازي ها، مورد تمجيد قرار گرفته است. يكي از اهداف اين گروه جلوگيري از ديده شدن تجهيزات مورد استفاده در نورپردازي هاست و با اعلام اين قصد خود را به چالش بزرگي در پنهان كردن لامپ ها و نور افكن ها كشيدند. در فضاهاي داخلي بر بسط دادن انعكاس نور از سطوح ديوارها و موفقيت در نصب نورافكن ها در عقب نشيني هاي پيرامون فضاها تكيه شده است. اين مفهوم زماني تجلي مي يابد كه بازديد كننده از هر محيط، هنگامي كه ناخوداگاه به بالا مي نگرد، نور خيره كننده اي نمي بيند.
بر ديوار سمت قبله كه بيشترين ديد نمازگزاران را به خود جلب مي كند از فيبرهاي نوري استفاده شده است تا گل هاي حكاكي شده بر سنگ مرمر و نود و نه نمود مختلف از خوشنويشي نام پيامبر اكرم، يكنواخت نورپردازي شوند. رياد سارايجي، يكي از اعضاي هيئت داوران MELDA اظهار داشته است كه طراحي هوشمندانه نورپردازي اين مسجد سزاوار برترين مناصب است و مطمئنا اين كار نمادي برتر در نورپردازي معماري مذهبي ست و معيار جديدي براي غايت اين هنر مي باشد.