کتاب مرگ و زندگی شهرهای بزرگ امریکایی، کیفرخواستی است سرْراست و البته اساسا خوش بینانه نسبت به کوته فکری و تفرعن روشنفکرانه ای که بارزه اصلی برنامه ریزی شهری در قرن بیستم است. کتاب از اولین چاپش در سال 1961، تبدیل به ادعانامه ای شد علیه تمام سنجه های حوزه برنامه ریزی. جین جیکوبز با نثری روان، سلیس، برنده و درخشان از انچه خیابان را امن یا نا امن می سازد می نویسد، بر انچه محله را می سازد تاکید می گذارد و به کارکرد هر محله در ارگانیسم بزرگتر شهری می پردازد، او به این نکته توجه می کند که چرا برخی محلات پتانسیل های ذاتی شان را از دست می دهند و برخی می توانند خود را از نو سامان دهند.
او از یک سو به نقش مفید سالن های برگزاری مراسم تدفین و محسنات پنجره ها می پردازد و از سوی دیگر به خطرات هزینهْ کرد پول زیاد برای توسعه و عدم دقت به تزریق تنوع در محله. کتاب سترگ جین جیکوبز با روحی فرح زا ولی پرداختی خشمگین و با دقتی مثال زدنی چارچوبی اساسی بر ارزیابی حیات و ممات تمام شهرها می اراید.
ویلیام اچ وایت در مورد کتاب می نویسد:"یکی از مهمترین کتاب هایی که تا کنون در مورد شهر به رشته تحریر درامده، یک اثر اساسی. کتاب که با چشم و قلب جیکوبز به رشته تحریر درامده از پرادعایی های رایج پژوهشی دوری می کند اما نهایتا می تواند انچه به شهر روح و جان می بخشد را به مخاطبش اعطا کند."
هریسون سالزبری در نیویرک تایمز در مورد کتاب می نویسد:"مطالعه ای گیرا، برانگیزاننده و شعف بخش که تاکون خوانده ام، کتابی مملو از صداقت بی حد و حصر و عقل سلیم."
کتاب با برگردانی از حمیدرضا پارسی و آرزو افلاطونی روانه بازار کتاب ایران گردیده است.