چندی پیش ویشان چاکرابارتی ـ از شرکای دفتر معماری اس اچ اُ پی و مدیر مرکز املاک و مستغلات شهری در دانشگاه کلمبیا ـ به معرفی کتاب اخر خود به نام "کشورِ شهرها: مانیفستی برای امریکای شهری" پرداخت، ان چه از پی می اید گزارشی است که ارک دیلی از این نشست منتشر کرده است. ایده چاکرابارتی به وضوح در عنوان کتاب رخ نشان می دهد: معماران، سازندگان و برنامه ریزان شهری بایستی سردمدار یک امریکای شهری تر باشند، امریکای شهری تر، برای وی معادل شرایطی است که تحت شمول ان اقتصاد و محیط بهتر به یک عدالت اجتماعی فزاینده تر منتج خواهد شد.
به گمان او شهروندان امریکا، طی یک مشارکت طولانی با دولت بزرگ big government و تجارت های بزرگ به بخشی از سناریویی تبدیل شدند که چاکرابارتی "طرح امریکایی" یا به بیان ساده تر "مصرف گرایی" می خواند. در نتیجه میلیون ها امریکایی برای تامین نیاز خود به خانه، اتومبیل و مراقبت های بهداشتی تا خرخره در چنبره مکانیسم اعطای وام و نظام یارانه ای خارج از معیار گرفتار امدند، گامی که در ظاهر به بسط "رویای امریکایی" دامن می زند، حال انکه ویشان چاکرابارتی یاداور می شوند، رویای امریکایی بر مدار کسب فرصت تدقیق شده است و نه کسب مالکیت، او برای اثبات ادعای خود نقلی از کتاب حماسه امریکا (1931) نوشته جیمز تراسلو آدامز را می اورد، کتابی که اول بار در ان به عبارت "رویای امریکایی" ارجاع داده شد: "زندگی هر شخص باید با فرصتهایی که به او بنا بر قابلیتها و یا موفقیتهایش و فارغ از طبقه اجتماعی یا شرایط زاده شدنش داده میشود بهتر، غنیتر و کاملتر شود."
این تفسیر غلط، به ظن ویشان چاکرابارتی، ما را به سوی "جامعه مالکیت" سوق داده است و تبلور ان را می توان در میل گستره حاکمیت به تشویق شهروندان برای سکونت در حومه شهرها مشاهده کرد، البته این رویا خیلی زود پایان یافت، در سال 2008، بدهی وام مسکن که به حدود 80% تولید ناخالص داخلی رسیده بود منجر به ترکیدن حباب مسکن گردید. این کتاب البته کتابی ضد زیست حومه شهری نیست، بلکه صرفا تاکید می کند زندگی در حومه شهرها نباید با سوبسید دولتی محقق گردد.
از دیگر نکات برجسته تحقیق او پرداختن به مکان در بعد ژئواکنمیک و ژئوپلیتیک است، 90% تولید ناخالص داخلی امریکا و 86% مشاغل صرفا در 3% مساحت کشور و ان هم مراکز مادرشهری متمرکزند، شیکاگو، به طور مثال، به تنهایی بیش از 39 ایالت دیگر در رشد اقتصادی تاثیر دارد. بر اساس این پیمایش اماری است که ویشان چاکرابارتی استراتژی توسعه مد نظرش را بر مدار شهرهای متراکم طرح ریزی می کند.