ساخت و ساز برج نوآوری باشگاه سوارکاران در دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ به تازگی به اتمام رسیده است.در حالی که این اولین ساختار دائمی از زاها حدید در هنگ کنگ می باشد، معمار این برج، در مراسم گذشته ی این موسسه گفت: " این یک پروژه ی بسیار مهم برای ماست؛ به ویژه به این دلیل که این برج در هنگ کنگ بنا می شود و من کار خود را در از این شهر شروع کرده ام و من همیشه نسبت به آن محبتی فوق العاده داشته ام. "
پس از اتمام پروژه، این برج، مکان اصلی دانشگاه طراحی پلی تکنیک و موسسه ی تازه بنیاد باشگاه اسب سواران آن جهت نوآوری های اجتماعی خواهد بود. این برج در انتهای شمال شرقی محوطه ی دانشگاه قرار گرفته است و طبق برنامه ی معین شده در پایان سال 2013 به اتمام رسیده است. این ساختمان منحصر بفرد در مارس 2014 افتتاح خواهد گشت.
ساختار آن، مساحت مفیدی با 15 هزار متر مربع را جهت 1800 کارمند و دانشجو فراهم می نماید. در این برج یک سالن سخنرانی، 10 کلاس درس، استودیوها و کارگاه های آموزشی همراه با یک موزه، فضاهای نمایشگاهی وسالن نمایش عمومی قرار گرفته اند.
طراحی این برج همچون یک فانوس دریایی نمادین ست تا توسعه ی هنگ کنگ به عنوان یک مرکز و نماد طراحی در آسیا را به نمایش بگذارد. استودیوی زاها حدید به بررسی مجدد ویژگی های سنتی یک برج و پودیوم پرداخته است تا یک ساختار سیال یکپارچه را ایجاد نماید. زمین های اطراف برج به نحوی از زمین برخاسته اند تا با تشکیل یک لنداسکیپ جدید و ایجاد ورودی اصلی، محوطه ای را نیز جهت تردد به دیگر نقاط محوطه ی دانشگاه فراهم سازند.
از سالن انتظارِ ورودی، یک پله برقی طولانی به چهار طبقه ی بالایی نفوذ می کند و همچون آبشاری از نمایشگاه ها به چشم می رسد که به دانشجویان اجازه می دهد تا به صورت بصری، سیرکولاسیون ساختمان را مشاهده کنند. این مسیرها جهت انواع مختلف کاربران این برج فرصت های جدیذی از تعامل را بوجود می آورند.
وُید ها نیر نور طبیعی روز را به داخل ساختمان هدایت کرده، هوای تازه و احساس اجتماعی این برج اجازه می دهد تا برنامه های این برج، که از گروه های آموزشی و امکانات اصلی آن ایجاد شده اند به دیالوگ و موجودیتی هماهنگ میان این ساختارها بدل گردند.
اتووود پیش از این در این خبر نیز به این ساختمان پرداخته است.
برای اشنایی بیشتر با زاها حدید می توانید ببینید
نوشتار زاها حدید، بدویت عظیم و تمدن شکسته را به قلم سم جیکب
و نوشتار
پارادایم جدید در معماری و تاثیر زاها حدید بر ان را به قلم محمدرضا هل فروش
وهمچنین
یادداشت زاها حدید چیست؟ را