بیش از 12 سال پیش در 26 ژانویه 2000، سایمون وینکنوگ کنگره "بابل نوـ ارزش تخیل شهر فردا" را افتتاح کرد، کنگره ای دو روز تلاش های معماران برای تحقق پروژه های یوتوپیایی طی دهه شصت و هفتاد را مرور کرد. حالا ما کتابی در اختیار داریم تحت عنوان "خروج از یوتوپیا، انگیزش های معمارانه از 1956 تا 1976" که ماحصل تلاش مارتین ون شیک در جمع اوری و مستندسازی و تدقیق مباحث مطرح در ان دو روز می باشد.
کتاب تاملی بی نهایت بی نظیر بر پروژه های خیالی و بعضا به صورتی تعمدی پر سر و صدایی است که هر کدام بر طریق خود معماری مدرن را ارج نهادند، نقد کردند و بزرگ نمایی و حتی از ان منحرف شدند. خروج از یوتوپیا، کلاژی از متون، پروژه ها، مصاحبه ها و نقدهایی است که بر این روند جاری شده است و جز این ها مستندسازی هفت پروژه است در قامتی کامل: پاریس مرتفع (1959-61) از یونا فریدمن، شهر اتصالت (1963-66) از پیتر کوک و دنیس کرامپتون از گروه ارشیگرام، یادمان ممتد (1969) از سوپر استودیو، شهر بی وقفه (1969- 72) از آرکیزوم، کنش های بنیادین (1972-73) از سوپر استودیو، تبعید یا زندانیان خود خواسته ی معماری(1972) از رم کولهاس و الیا زنگلیش و پروژه محله جدید لاویلت (1976) از لئون کریر. این کتاب با تصویر سازی بی نهایت عالی و متون قابل توجه اش، مطالعه اش را عمیقا دلنشین می سازد.
برای اشنایی با مفهوم یوتوپیا ببینید مقاله یوتوپیا و بحران اصالت را به قلم فریبا شفیعی
برای اشنایی ببیشتر با اثار لئون کریر می توانید مشاهده فرمایید مقاله گذر از مدرنیزاسیونِ مدرنیسم را به قلم فاطمه موسوی مقدم