دوست داشتن آثار معماری با خود نشان از ذائقه و سلیقه هر انسانی دارد . به گفته دیوید هاروی ذائقه یا سلیقه مفهومی زیباشناختی، جامعه شناختی، اقتصادی و مردم شناختی است که به الگوهای فرهنگی انتخاب و الویت ( رجحان ) اشاره دارد
اما از آنجا که الگوهای فرهنگی در طول زمان تحول می یابند، لذا این سوال پیش می آید که با الگوهای فرهنگی هر عصر یا دوره ای، آیا می توان بناهایی را که برگرفته از الگوهای فرهنگی دوره ای دیگر است در الویت برای انتخاب به عنوان بنای مورد علاقه در حال حاضر قرار داد؟ با این تفسیر هرچند که بناهای متعددی از دوره های متنوع تحول اجتماعی و سیاسی و تاریخ معماری دنیا مورد توجه من بوده اند ولی انتخاب خود را بر الگوی فرهنگی مهم امروز دنیا متمرکز می کنم و آن خلق فضاهای دموکراتیک برای حضور و تعامل شهروندان از تمامی گروههای اجتماعی است.
علی رغم آنکه میدان فدریشن واقع در ملبورن در تعدادی از لیست های متعلق به بناهای زشت دنیا قرارگرفته است که از دیدگاه زیبایی شناختی آن مجموعه را مورد نقد قرار داده اند،امامن این مجموعه (که توسط لب استودیو طراحی شده است ) رااز بعد جامعه شناختی مفهوم سلیقه به خاطر ارائه فضایی دموکرات در امتزاج با شهر دوست دارم.الگوی فرهنگی ای که از اواخر 1970 تا به امروز در تعریف فضا نقش مهمی ایفا می نماید.
مجموعه مورد بحث با ترکیبی از فضاهای باز و نیمه باز در تعامل روانی با شهر قرار دارد. قابل دسترس برای گروههای متنوع اجتماعی بوده و با تعریف فضاهای متنوع، منعطف و بدون کاربری مشخص همچون لابی ها و کریدورهای عظیم و امفی تاتری در ترکیب با فضای نیمه باز شهری در کنار فضاهایی با کاربری معلوم، ظرفی مناسب برای رویدادهای متنوع در زمانهای متعدد گشته که بازیگران آن مردم اند و با آنان ( مردم ) شخصیت می یابد. بنایی دور از فخر و تسلط خودپسندانه بر شهر است . بنایی که شاید معمار آن به دنبال خلق اثر هنری نبوده بلکه همچون شهر، ظرف چهل تکه از تاریخ حضور و فعالیت مردم ارائه داده است.
فضایی است که امکان حضور، تعامل و خاطره سازی را به هر تجربه گر و بازدیدکننده از فضا می دهد. این مجموعه نقش خود را به عنوان یک پارسل بزرگ شهری خوب ایفا می نماید. نفوذ پذیری خوبی دارد چنانکه گاهی متوجه نیستی درون بنا هستید یا خارج آن.
کلید واژه ها: دیوید هاروی. لب استودیو. فضای عمومی. میدان فدریشن.